Elektrisch varen heeft grote voordelen

Elektrisch varen is flink in opkomst. En terecht! Wij bouwen inmiddels al jarenlang elektrische aandrijfsystemen in onze tenders en loungeboten. In onze verhuurtak hebben hebben onze elektromotoren inmiddels hun dienst bewezen. Wij zijn voorstander van duurzaam, fluisterstil elektrisch varen en leggen jou graag uit waarom.

Wanneer het gaat over ‘elektrisch varen’ horen wij vaak dezelfde vooroordelen:
1. De actieradius is beperkt
2. De motorsystemen zijn minder betrouwbaar dan een brandstofmotor
3. De motoren leveren te weinig kracht
4. De elektrische systemen zijn te prijzig

In samenwerking met onze partner op het gebied van elektrisch varen, de Stille Boot, leggen wij jullie uit waarom elektrisch varen de toekomst is en wij voorstander zijn van deze trend. Wil jij kennismaken met elektrisch varen? Kom langs voor een proefvaart in onze e-Qruiser 600 of de e-Lounger 650.

Actieradius is geen probleem (meer)

Als jij kiest voor elektrisch varen, is de actieradius zelf te bepalen. Het gaat om de grootte van het accupakket. Daarbij gaan wij ervan uit dat er gevaren wordt op kruissnelheid (8 km/h).
Onze e-Qruiser 600 wordt standaard geleverd met een voltractie accupakket, waarmee probleemloos de gehele dag (8 uur) gevaren kan worden. Onrust over een lege accu is bij ons niet nodig. Opladen na een dag varen duurt ongeveer 8 uur en laden kan via een reguliere 220v stekkeraansluiting óf een walstroomaansluiting aan een steiger.

Betrouwbare systemen

Inmiddels hebben de elektrische motoren gigantische stappen wat betreft ontwikkeling gemaakt. Wij durven te zeggen dat de elektrische systemen minstens zo betrouwbaar zijn als de brandstofmotoren. Storingsvrij varen is een eis en dat is inmiddels mogelijk.

Standaard is de e-Qruiser 600 én de e-Lounger 650 voorzien van een betrouwbare Torqeedo 4kw outboard (in de bun). Een bewezen, betrouwbare motor in verschillende uitvoeringen verkrijgbaar. Torqeedo is wereldmarktleider in elektrische aandrijvingen voor boten.

Ga jij voor inboard? Dat is ook mogelijk. Wij kiezen voor de betrouwbare inbouwsystemen van Waterworld. Deze luchtgekoelde motoren zijn hét moderne alternatief voor de traditionele dieselmotoren.

Krachtige motoren

Zowel de outboard als de inboard elektromotor zijn in verschillende uitvoeringen verkrijgbaar. Standaard leveren wij de e-Qruiser met een 4kw krachtige elektromotor, welke vergelijkbaar is met een 8-10 pk brandstofmotor. Hiermee kan een snelheid van 11 km/h bereikt worden. Met een kruissnelheid van 8 km/h is een volledige dag varen geen probleem.

Elektrisch varen is betaalbaar

Elektrisch varen is inmiddels betaalbaar. Een groot accupakket in combinatie met een elektromotor was voorheen prijzig en veel watersporters kozen daardoor voor een brandstof variant.
Inmiddels zijn de verschillen bijna weg en is het mogelijk om met hetzelfde budget voor een elektromotor te kiezen.
Onze elektrische modellen worden standaard geleverd met motor, accupakket én acculader.

Ben jij inmiddels klaar voor een duurzame, fluisterstille elektrische aandrijving? Kennismaken met elektrisch varen is altijd mogelijk. Kom gerust langs voor een proefvaart met één van onze elektrische modellen.